Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ



Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη για όλες τις νοικοκυρές. Χρειάζεται να αφιερώσετε περίπου μισή ώρα για να φτιάξετε σάντουιτς για τέσσερα άτομα. Είναι ιδανικά για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά, κολατσιό για τα παιδιά αλλά και πολύ ωραίο πιάτο σε τραπέζια (παιδικά πάρτι, γιορτές κτλ).   



Υλικά Συνταγής 


1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

125 γρ. ρικότα

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. γαλέτα

4 αυγά

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένο

Αλάτι κατά βούληση

4 ψωμάκια για σάντουιτς

10 ml. ελαιόλαδο για τη σχάρα

250 γρ. τυρί προβολόνε σε φέτες

4 κ.γ. πέστο βασιλικού ή της αρεσκείας μας


Εκτέλεση Συνταγής 


Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τον κιμά, τη ρικότα, την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και πλάθουμε 12 κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το γκρίλ σε δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε τη σχάρα μας με μια βούρτσα και την αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα αφήνοντας χόρο ενδιάμεσα τους. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 8 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Στρώνουμε απο μια φέτα προβολόνε στα 4 μισά ψωμάκια και τοποθετούμε απο 3 κεφτεδάκια πάνω στο προβολόνε. Γαρνίρουμε με λίγο πέστο βασιλικού τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: http://www.cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου