Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ: Cupcakes Αμαρέτο



Τι πιο γλυκό από το να ξεκινάς την μέρα σου με ένα cupcake….  Πανεύκολα και πολύ νόστιμα,είναι  ιδανικά για όλες τις στιγμές της ημέρας… ως πρωινό, ως επιδόρπιο μετά τα μεσημεριανό φαγητό, κάνουν πιο… γλυκά τα απογεύματα μετά τη δουλειά.

Υλικά συνταγής 

250gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φαριν απ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κτ. σπ. λικέρ Amaretto
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Υλικά για την σοκολάτα
250gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
250gr κρέμα γάλακτος (30%λιπαρά)
Sprinkles για στόλισμα


Εκτέλεση Συνταγής

Πρώτα θα φτιάξουμε την σοκολάτα στην κορυφή γιατί πρέπει να παγώσει. Η διαδικασία γνωστή και εύκολη. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν να βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τον δάρτη μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη (για να μην πάρει μυρωδιές) και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει έτσι ώστε να δουλεύεται.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ΕΝΑ - ΕΝΑ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το γάλα. Ρίχνουμε την φαρίνα λίγη λίγη, το λικέρ και τέλος το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε).
Καλύπτουμε τις θήκες από το μαφινοταψάκι με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι την μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (εγώ τα ψήνω στον αέρα) για 18' περίπου.
Αφού κρυώσουν εντελώς, τα στολίζουμε με την σοκολάτα και τα springles και έτοιμα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου